عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

دانشگاه علمی کاربردی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

یک بعد شهید چمران در آموزش علمی کاربردی و فنی است و یک بعد در استادی و آموزگاری انسانیت است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یک بعد شهید چمران در آموزش علمی کاربردی و فنی است و یک بعد در استادی و آموزگاری انسانیت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی ، حسن رحیم‌پور ازغدی در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران و روز بسیج اساتید که در دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد، گفت: چمران از همه امکانات خود گذشت و خود را فدا کرد. امام خمینی (ره) که خود در اوج عرفان بود به همه توصیه می‌کرد مثل چمران زندگی کنید و مثل چمران بمیرید. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یک بعد شهید چمران در آموزش علمی کاربردی و فنی است و یک بعد در استادی و آموزگاری انسانیت است. چمران در هر دو الگو بود. یک استاد فقط فرمول به دانشجو نمی آموزد بلکه باید بتواند به او درس انسانیت نیز بیاموزاند. لازمه این امر آن است که خود استاد، انسان باشد. خیلی از مسائل از بعضی معلمان و اساتید است که مثل ویروس نسل به نسل منتقل میشود. اینطور نیست که نسل قبل چون پیر تر است انسان تر است.

 یکی از کارهای بزرگی که چمران انجام داد؛ امید و ایمان به جوانان بود. کسی که شاگرد اول در کنکور، دانشگاه تهران و دانشگاه امریکا بود و در آنجا استاد دانشگاه می شود و با بهترین امتیاز ها می خواهند در آمریکا حفظش کنند وقتی که می بیند در لبنان به او نیاز است به آنجا می رود. آن هم میان بچه های یتیم خانواده های فقیر شیعه در سخت ترین و خطرناک ترین شرایط. اینها فقط معجزه اخلاص است که در قلم او نیز که دیوان عشق عملی است پیداست.
وی افزود: پیش از انقلاب شیعیان لبنان به خاطر  فقر و نا گاهی، مزدور گروه‌های راست و چپ بودند. آن موقع لبنان به خاطر فواحشش به عروس خاورمیانه معروف بود. بیشترین فواحش هم به دلیل فقر مادی و فرهنگی از دختران شیعه بودند. این ها رفتند کودکان را جمع کردند و روی یک نسل سرمایه گذاری نمودند. از دل آن بچه های تربیت یافته حزب الله متولد شد که امروز انقلاب بزرگ در جهان اسلام و عرب و غرب آسیا و فلسطین و لبنان تغییر کرد. سید حسن نصرالله می‌گفت قبل از انقلاب که سن کمی داشته تحت تاثیر شخصیت چمران بود. آن‌ها بچه‌های شیعه و مسلمان‌ها را شخصیت دادند در حالی‌که پیش از آن، شیعه بی‌شخصیت و بی هویت بود البته اکثریت بود ولی ذلیل‌ترین بود.

اولین مشخصه استاد تمام و تراز استاد انقلاب اسلامی در عرصه علمی کاربردی این بود که همه وجودش معنوی بود

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شهید چمران به تنهایی به لبنان رفت و توانست یک نسل شیعه را تربیت کند و پرورش دهد، خاطر نشان کرد: این مهم نشان‌دهنده اهمیت و تأثیر استاد است. البته یک استاد وقتی می‌تواند موثر باشد که چمران باشد. چمران از همان اول همه ساختارها را بر هم زد. از آن بچه های لبنانی، مجاهد تربیت کرد و سرنوشت منطقه را در برابر تمام ارتش های دنیا تغییر داد. حتی در ازدواج با همسر لبنانی اش مناسک تشریفاتی غلط ازدواج را برهم زد.
ازغدی افزود: اولین مشخصه استاد تمام و تراز استاد انقلاب اسلامی در عرصه علمی کاربردی این بود که همه وجودش معنوی بود. امام می گفت اگر هدف ما معنوی باشد شکست ما نیز پیروزی است. او چنین فردی بود. منتظر چیزی نمی شد خودش وارد میدان می شد. 
وی در باب نگاه معنوی شهید چمران افزود: هنگام رفتن چمران به امریکا مادرش به او گفت: مصطفی خدا را در امریکا فراموش نکن. چمران سالها بعد در نامه ای به مادرش نوشت: بعد از ۲۲ سال به میهن عزیز برگشتم و به تو اطمینان می دهم در این مدت دراز و طولانی یک لحظه نبود که خدا را فراموش کنم. عشق او آنقدر با وجودم آمیخته بود که یک لحظه زندگی بدون خدا و حضور خدا برایم میسر نبود و نیست. ازغدی در ادامه گفت: معرفی استاد تراز با بیان سخنان چمران میسر می شود.
او درباره نگاه شهادت طلبانه اشاره داشت: از نظر چمران شهادت و کشته شدن به تنهایی محترم و مقدس نیست. چه بسا افرادی که با ظلم مبارزه می کنند اما گرفتار غرور و منافع مادی می شوند و به ارزش های الهی ایمان ندارند. شهید چمران دلیل شکست انقلاب‌های دیگر جهان را عدم اعتقاد به غیب و معنویت می‌دانست.

شهید چمران اعتقاد داشت که باید انسان‌سازی کرد و پس از آن مبارز. مبارزساختن بدون انسانیت شکست می‌خورد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به اعتقاد شهید چمران همه انقلاب‌های بزرگ جهان مانند انقلاب فرانسه، انقلاب الجزایر، انقلاب چین و انقلاب روسیه با ظلم مبارزه می‌کردند ولی چون الهی و توحیدی نبودند و به خدا، آخرت و عالم غیب ایمان و اعتقاد نداشتند و اخلاص معنوی در آن‌ها نبود، این انقلاب‌ها پس از پیروزی امپریالیست شدند و ملت‌های دیگر را غارت کردند یا به همان اوضاع پیش از انقلاب با همان مبانی و ارزش‌ها بازگشتند.
وی گفت: البته ظاهر این بازگشت متفاوت بود. بازگشت این انقلاب‌ها به اوضاع پیش از انقلاب به نحوی بود که ارباب‌ها؛ انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها بودند را به ظاهر از درب بیرون کردند ولی آن‌ها دوباره از پنجره بازگشتند و بر همان انقلاب‌ها مسلط شدند.
رحیم‌پورازغدی با بیان اینکه شهید چمران می‌گوید در لبنان متوجه شدم، ارزش اصلی، انسان بودن است نه صرفاً مبارزبودن، تصریح کرد: او می‌گوید که در لبنان متوجه شدم که بیش از هر چیزی ارزش‌های انسانی و خدایی اهمیت دارد و هیچ چیزی جای توحید و اخلاص را نمی‌گیرد. 
وی ادامه داد: شهید چمران اعتقاد داشت که باید انسان‌سازی کرد و پس از آن مبارز. مبارزساختن بدون انسانیت شکست می‌خورد، اول باید مجاهد بسازیم چراکه مبارز با مجاهد تفاوت دارد.

وظیفه اساتید تربیت انسان است ، حیوان متخصص پدر جامعه را در می آورد

رحیم‌پورازغدی عنوان کرد: وظیفه اساتید تربیت انسان است. حیوان متخصص پدر جامعه را در می آورد.  بزرگترین خیانت‌ها، قراردادهای خائنانه با استکبار جهانی و بزرگترین اختلاس‌ها‌ و رشوه‌ها همه توسط افراد متخصص صورت می گیرد. عوام و افراد بی سواد دزدی می کنند و نمی‌توانند دزدی های بزرگ انجام دهند. آن‌هایی که دزدی‌ها و اختلاس های بزرگ در حد میلیارد و هزار میلیارد انجام می‌دهند، همه‌شان فوق دکترا دارند و متخصص هستند. این فرد، حیوان متخصص است و انسان غیرمتخصص به او سواری می‌دهد. وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در این زمینه، افزود: امام صادق می فرماید فرقی نمی کند مدیریت جایی به خائن فاسد سپرده شود یا آدم بی عرضه. خروجی کار شخص فاسد و ناکارآمد مساوی است. همانطور که گماشتن فاسد در مناصب و کارها حرام است؛ از نظر امام صادق(ع) گماشتن آدم خوب بی عرضه که از پس آن کار بر نمی آید هم به همان منزله است. شخص متعهد وقتی در کاری متخصص نباشد آن را نمی پذیرد. از طرفی شخص کاملا متخصص نیز درمی‌یابد که اگر تعهد نباشد تخصصش نفعی برای جامعه ندارد. کسی که تعهد به حقوق مردم و بیت المال ندارد هر چه متخصص تر و باسواد تر باشد خطرناک تر خواهد بود.

روز شهادت چمران روز بسیج اساتید نام گذاری شده معنیش این است که چمران الگوست و او استاد تراز انقلاب اسلامی است

این استاد حوزه و دانشگاه اشاره داشت: چمران معتقد بود هر که در راه خدا بیشتر سختی و محرومیت بکشد نزد خدا بزرگتر است و مقامات بالاتر دارد اینها در اقلیت هستند اما جامعه و تاریخ را روشن می کنند. هر که راحت طلب تر است از مسئولیت و خطر فرار می کند و به دنبال منافع است نه وظیفه و باید از این اشخاص فاصله گرفت چرا که اینها عفونت هستند. 
چمران می گوید هر جا امکاناتی برایم پیش آمد به جای خوشحالی نگران شدم که نکند این همان شرابی باشد که مرا مست کند. او می گوید هیچ وقت نخواستم به من اشاره شود همیشه خواستم انگشت اشاره باشم به سوی خدا.
ازغدی تاکید کرد: اینکه روز شهادت چمران روز بسیج اساتید نام گذاری شده معنیش این است که چمران الگوست و او استاد تراز انقلاب اسلامی است. زیباتر از بیان چمران، زیبایی روح اوست. استادی که همچون چمران رفتار کند همه دانشجویان شیفته اش می شوند و نیازی به موعظه نیست. نگاه می کنند شما چطور رفتار می کنید همان را انجام می دهند. حجاب دارید حجاب را رعایت می کنند. بعضی از این دانشجویان که می بینید الگو ندارند و الگویی که مثل چمران باشد ندیده اند.
وی ادامه داد: بسیج اساتید با نام چمران و صفات اوست که ارزش می یابد. نباید این تفکرات برای نسل بعدی بخشکد. شما اساتید حلقه وصل دوره قبل و آینده هستید. اگر بشود نگاه چمران را در دانشگاه ها تکثیر کرد این انقلاب می ماند اگر نه همه چیز از بین می رود. انقلاب ما که از انقلاب صدر اسلام بالاتر نیست. 50 سال پس از پیامبر، حکومت به دست یزید افتاد و رهبر جهان اسلام شد. ما هم کمترین غفلتی کنیم 50سال نمی شود خیلی زودتر می شود.

علمی

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.